دکوراسیون آشپزخانه کلاسیک طراحی خاصی دارد که باعث می شود فضای داخلی آشپزخانه فوق العاده زیبا، باوقار و با شکوه به نظر برسد. برای طراحی داخلی چنین آشپزخانه هایی هم از رنگ های روشن و شاد مثل سفید، کرم، طوسی و هم از رنگ های تیره ای مثل خاکستری، قهوه ای و مشکی استفاده می شود.
بارزترین نماد آشپزخانه های کلاسیک استفاده از کابینت های چوبی لوکس و شیک می باشد به طوری که روی درب و نمای آن ها کنده کاری شده است و نقش های برجسته زیبایی دارد. فضای داخلی آشپزخانه های کلاسیک همچون صنایع دستی خاص و جذاب هستند. در ادامه تصاویر مدل های آشپزخانه های کلاسیک با طراحی های فوق العاده زیبا و خاص را مشاهده خواهید کرد.
استفاده از طراحی کلاسیک برای دکوراسیون آشپزخانه شما را مجاب به استفاده از کابینت کلاسیک و انتخاب لوسترهای لاکچری و احتمالا گران قیمت می کند.
آشپزخانه جایی هست که خانواده اکثر اوقات دورهم بودنشون رو در اون میگذرونن، پس میارزه که در طراحی این فضا عملکرد و زیبایی و دنج بودن رو توامان درنظر داشته باشیم.
سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک هیچوقت قدیمی نمیشه و آدمها با هر ملیت و در هر دورهای با اون به راحتی ارتباط برقرار میکنن. به همین دلیل انتخاب آشپزخانه کلاسیک یک راهحل ساده اما در عین حال هوشمندانه است، چون میتونه به شما فضایی شیک و کاربردی بده.
اصول طراحی آشپزخانه کلاسیک
اصول طراحی در یک آشپزخانه به سبک کلاسیک شامل 4 آیتم میشه:
- خطوط صاف
- جزئیات
- طبیعت
- نورپردازی
1. خطوط صاف
سبک کلاسیک با خطوط صاف و اشکال هندسی منظم عجین شده. تقریبا در اکثر اوقات در فضاهای کلاسیک چیدمان خطی و گاها L شکل به چشم میخوره.
2. توجه به جزئیات در سبک کلاسیک
کابینتهای چوبی با نقش و نگارها و کندهکاریهای پیچیده نقش عنصر تزئینی رو در این محیط بازی میکنند و هرچه فضای بزرگتری در اختیار داشته باشید، راحتتر میشه روی جزئیات کار کرد و لوکس بودن رو به رخ کشید. البته به این معنی نیست که در آشپزخانههای کوچک نمیشه سبک کلاسیک رو اجرا کرد، اتفاقا اون هم ویژگی و زیبایی خودش رو داره، فقط طمطراق آشپزخانههای بزرگ رو کمتر داره اما در عوض دنج و راحت هست.
در سبک کلاسیک ترجیحا وسایل به صورت توکار استفاده میشن تا یکپارچگی و نظم فضا حفظ شه. همونطورم هم که میدونید یکی از مزایای سبک کلاسیک ایجاد فضایی خانوادگیه، پس یک میز بزرگ در آشپزخانه میتونه تمامی اعضا رو دور هم جمع کنه.
3. رابطه با طبیعت
سبک کلاسیک با طبیعت رابطه خوبی داره و در بسیاری از موارد از مصالح طبیعی یا تقلیدی و الهامی دقیق از طرح طبیعی استفاده میشه. چوب و سنگهای طبیعی از پرکاربردترین موارد هستن. اکثر اوقات نمای مبلمان سبک کلاسیک از چوب بلوط، سرو، گردو و گیلاس ساخته میشه اما از اونجایی که این کار هزینه زیادی رو در پی داره، میشه برای کاهش قیمت از تقلید طرح اینها استفاده کرد. این کار باعث میشه هر موقع آشپزخانه جذابیت ظاهری خودش رو از دست داد، به راحتی اون رو بازسازی کرد.
4. انتخاب نورپردازیِ مناسب
یکی از نکات مهم در سبک کلاسیک انتخاب نحوه درست نورپردازی است. همونطور که احتمالا خودتون هم متوجه شدید، لوسترهای مدرن و پلاستیکی مناسب این سبک نیستن و بهتره از انتخاب نورهای نقطهای هم اجتناب کنید. معمولا بهترین انتخاب در سبک کلاسیک، استفاده از لوسترهای کریستالی هست که با چندین لامپ هم نور و هم درخشش زیبایی رو به فضا میبخشن.
رنگ مناسب آشپزخانه کلاسیک
معمولا در سبک کلاسیک از آشپزخانههای تک رنگ استفاده میشه و با چندین طیف از یک رنگ اجزای مختلف رو میسازن.کابینتها و سایر مبلمان طیف گستردهای از رنگها رو در بر میگیرن؛ کرم روشن تا قهوهای تیره و دستگیرهها هم معمولا از روکش برنز یا طلا ساخته میشن.
- آشپزخانههای روشن
این گزینه بهترین انتخاب در هر زمانه که هیچ وقت هم از مد نمیفته. خیلی کم پیش میاد که آشپزخانه کلاسیکی به رنگ سفید ببینید، چون نمود طبیعی نداره که ذات سبک کلاسیک به حساب میاد. بهتره به پالت رنگهای پاستلی رو بیارید؛ وانیلی یا کاراملی، شیری، کرم، گندمی و … میتونن بهترین انتخابهای رنگ در سبک کلاسیک باشند. رنگهای آبی کمرنگ یا صورتی رو کمتر در سبک کلاسیک میبینیم. مزیت رنگهای پاستلی در این هست که به خوبی در کنار هم میشینند و سازگار هستن.
فقط این نکته رو به خاطر بسپارید که استفاده از رنگهای روشن باعث میشه فضا بزرگتر و روشنتر به نظر میرسه. پس بهتره که در فضاهای کوچک از تم رنگی روشن استفاده کنید. در مقابل نیز در فضاهای بزرگ بهتره از طیف تیرهتر استفاده کنید تا اصطلاحا فضا رو در چشم شما جمع کنه.
- آشپزخانههای تیره
در بین رنگهای تیره، قهوهای بیشترین کاربرد رو در سبک کلاسیک ایفا میکنه. اما علاوه بر قهوهای، خاکستری و آبی تیره هم در آشپزخانههای تیره کلاسیک دیده میشن. از مشکی هم میشه استفاده کرد اما باید اون رو در کنار رنگهای دیگه استفاده کنید و به تنهایی کاربرد زیادی نداره، البته که همینطوری هم کار رو از کلاسیک به سمت سبک گوتیک میبره.
رنگهای تیره اصولا مزایای زیادی دارن و مسلما طیف رنگی شیکی هم به حساب میان، پس انتخاب خیلی خوبی برای سبک کلاسیک محسوب میشن.
این نکته رو هم اضافه کنیم که شما در انتخاب طیف رنگی محدود نیستین و میتونین از رنگهای متضاد هم استفاده کنید، فقط بهتره جزئیات رو خیلی روشن درنظر نگیرید تا از مفهوم و هدف اصلی دور نشیم. مثلا ترکیبی از رنگهای بژ و قهوهای یکی از موفقترین ترکیبات رنگی در سبک کلاسیک به شمار میان و از قدیم تا همین الان کاربردهای زیادی داشتن و حتی میشه با استفاده از ترکیب طیفهای مختلف این دو رنگ هم به طرحهای متنوع و چشمنوازی رسید.
نقش چوب در آشپزخانههای کلاسیک
در قسمتهای قبلی به تم رنگی آشپزخانه اشاره کردیم که میتونه تیره، روشن یا ترکیبی از این دو باشه اما در مورد جنس خیلی صحبت نشد، همونطور که پیشتر هم گفتیم چوب یکی از بهترین گزینههاست. پس اگر از چوب در آشپزخانه کلاسیک استفاده میکنید ترکیبی از رنگهای کرم تا قهوهای بهترین سازگاری رو با این عنصر دارن.
آشپزخانههای کوچک به سبک کلاسیک!
وقتی طراحی یک فضای کوچک رو به عهده دارین، کاربردی بودن کوچکترین جزئیات اهمیت زیادی پیدا میکنند. کلاسیک به شما این اجازه رو میده که زیبایی و ارگونومیک رو با هم تلفیق کنید، پس از این سبک به راحتی میشه در دکوراسیون آشپزخانههای کوچک استفاده کرد. اما برای این کار باید به چند نکته توجه کرد:
- بهتره از رنگهای روشن استفاده کنید تا فضا رو بزرگتر نشون بده و از آشفتگی جلوگیری کنه.
- بهتره حواستون به مبلمان آشپزخانههای کوچک باشه که سبک و عملکرد رو همزمان داشته باشن.
- نورپردازی هم اهمیت زیادی در این زمینه داره؛ یک آشپزخانه کوچک باید روشن باشه. همین روشنایی میتونه گرما و راحتی ایجاد کنه.
- از تزئینات سنگین حتما خودداری کنید؛ مثلا پردههای بالکی، لامپهای بزرگ، مبلمان صلب.
همه چیز باید متناسب با اندازه آشپزخانه درنظر گرفته بشه.
آشپزخانههای بزرگ کلاسیک
آشپزخانه بزرگ دقیقا جایی هست که سبک کلاسیک میتونه به خوبی خودنمایی کنه. خیلی از مردم سبک کلاسیک رو با لوکس بودن و انبوهی از جزئیات مترادف میدونند که خیلی هم دور از واقعیت نیست. البته که هر تزئینات و جزئیاتی باید هدف کاربردی هم داشته باشه، چون آشپزخانه در وهله اول فضایی برای غذاخوری و پخت و پز هست. اما در یک آشپزخانه بزرگ، میشه عملکرد و تزئینات رو در کنار هم پیاده کرد.
برای دکور کردن یک آشپزخانه بزرگ، بودجه حرف اول رو میزنه؛ اگر قادر به پرداخت هزینههای گزاف برای اجزای کلاسیک باشید، میتونید به مفهوم واقعی کلاسیکگرایی نزدیک بشید که استفاده از چوب طبیعی، لوسترهای کریستال به سبک وینتیج، ابزار توکار، لمینت طبیعی و ظروف سرامیکی. کمتر کسی میتونه از کنار چنین آشپزخانهای بیتفاوت بگذره!
با این حال وقتی بودجه کمتری در اختیار دارین، بازهم میشه آشپزخانه کلاسیک زیبایی داشت. امروزه تشخیص جنس طبیعی و مصنوعی مصالح مورد استفاده خیلی سخت شده، پس انتخاب مبلمان مناسب حتی با جنسی غیرطبیعی اما طرحی الهام گرفته از طبیعت هم میتونه هنوز کلاسیک باشه.
کابینت آشپزخانه کلاسیک
برخلاف کابینت مدرن که دارای ظاهری ساده می باشد، بسیار پیچیده و با طرح ها و نقش های زیبا طراحی و اجرا می شود. کابینت کلاسیک دارای کنده کاری و برجستگی های زیبایی می باشد و این کابینت ها دارای ستون و سرستون های منبت کاری شده و تاج زیر چراغ است در طراحی این کابینت ها تقارن به خوبی حفظ شده و هود به صورت مخفی طراحی می شود. این کابینت ها انواع مختلفی دارند که شامل:
- کابینت کلاسیک چوبی
این سبک لوکس ترین و مجلل ترین نوع کابینت کلاسیک بوده که با استفاده از چوب طبیعی طراحی و اجرا می شود و فضای گرم و صمیمی و در عین حال گران قیمتی را در آشپزخانه شما ایجاد می کند.
- کابینت روکش چوبی
این نوع از کابینت آشپزخانه ها ظاهری شبیه به کابینت چوبی در فضای آشپزخانه ایجاد می کند اما با قیمتی کمتر.
- کابینت ممبران
این نوع کابینت هم در سبک کابینت مدرن و هم کلاسیک طراحی و اجرا می شود و طرح های ایجاد شده بر روی آن بسیار متنوع بوده و به وسیله دستگاه سی ان سی اجرا می گردد. نام دیگر این کابینت ها کابینت وکیوم می باشد.
- کابینت کلاسیک رومی
این نوع از طراحی کلاسیک یک طرح ایتالیایی می باشد و فضایی فوق العاده زیبا و متفاوتی را در آشپزخانه شما ایجاد می کند این کابینت ها دارای ستون های بسیار زیبایی است و در رنگهای متنوعی طراحی و اجرا می شود اما رنگ سفید پر کاربرد ترین رنگ در این سبک می باشد.
خلاصه اینکه انتخاب سبک کلاسیک برای آشپزخانه در هر ابعادی مناسب به نظر میرسه و برای شما فضایی ماندگار رو رقم میزنه که با نسلهای متفاوت سازگاری داره.